Áder János aláírta a pedofiltörvényt

Megosztás

Annak ellenére, hogy Magyarországon több, mint tízezren tüntettek ellene és az Európai Unió számos országa tiltakozott ellene, Áder János köztársasági elnök elrendelte a pedofil bűnelkövetőkkel kapcsolatos törvény kihirdetését. Értékelése szerint a törvény 18 év felettiek alkotmányos jogait nem korlátozza, a 18 év alattiak védelmére vonatkozó alkotmányos kötelezettséget viszont kiteljesíti – írta az MTI.

Áder János érvelése szerint a sajtóban megjelent állításokkal szemben a törvény a 18 év felettiek vonatkozásában semmilyen korlátozó rendelkezést nem tartalmaz.

„Arról, hogy ki kivel és hogyan él, hogy kinek milyen a nemi identitása, és hogy valaki felnőttként miként változtatja meg születési nemét, a törvény semmiféle rendelkezést nem tartalmaz”

– hangsúlyozza.


Múlt hét szerdán több ezres, egyesek szerint több tízezres tüntetést szerveztek a törvény kritikusai; dobozba gyűjtötték össze a demonstrálók az államfőnek címzett leveleit, most ezeket vitték el a szervezők a köztársasági elnök hivatalába.

Átadtuk Áder Jánosnak a több, mint 1000 levelet, amit küldtetek!

 – közölte szerda délutáni a Budapest Pride a Facebookon.

Az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság és a Labrisz Leszbikus Egyesület képviselőivel egy héttel ezelőtt tüntetést tartott, amin azt kérték a köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá azt az „orosz mintájú homofób propagandatörvényt, ami súlyosan korlátozná a szólásszabadságot és veszélyeztetné az LMBTQ fiatalok biztonságát.”

Próbálkozásuk hatástalannak bizonyult.

Kapcsolódó cikkek